مقاله تغذیه دام و طیور

مقاله تغذیه دام و طیور

تغذیه دام و طیور
مقدمه
‏ نقش تغذیه در موجودات زنده بر هیچ‌کس پوشیده نیست. ‏هر موجود جاندار دارای ویژگی دریافت انرژی از محیط ‏اطراف خود و تغییر و تبدیل و مصرف انرژی می‌باشد. ‏چگونگی دریافت انرژی و مواد‌ مغذی مورد نیاز جهت مصرف ‏انرژی و ادامه حیات موضوع علم تغذیه می‌باشد. علم تغذیه ‏ترکیبی از دانش بیوشیمی و فیزیولوژی در جهت بررسی ‏ویژگی‌های مواد خوراکی و چگونگی استفاده از آنها توسط ‏دستگاه گوارش موجود زنده می‌باشد.‏

‏ تغذیه فرآیندی است که در طی آن سلول‌های بدن حیوان ‏قابلیت استفاده از مواد شیمیایی مورد نیاز خود را جهت ‏انجام مطلوب واکنش‌های متابولیکی و شیمیایی برای رشد، ‏نگهداری (‏Maintenance‏)، کار و تولید دریافت می‌نماید. ‏شناخت روابط بین مواد موجود در خوراک‌ها و نیاز سلول‌های ‏موجود زنده قبل از استفاده عملی و خوراک دادن، ضروری ‏می‌باشد. در آغاز بررسی علم تغذیه نیاز به شناخت کلیه ‏این روابط از نظر بیوشیمی و فیزیولوژی داریم.‏

‏ بطور کلی مواد خوراکی، تشکیل دهنده غذا هستند و غذا ‏ماده‌ای است که موجود زنده قادر به‌خوردن آن و سپس انجام ‏مراحل هضم و جذب بر روی آن باشد. در اغلب غذاها، کلیه ‏مواد شیمیایی موجود در غذا جهت موجود زنده قابل ‏استفاده نیستند و مقداری از آن از طریق دستگاه گوارش ‏دفع می‌گردد.‏
‏ در علوم دامی با توجه به هدف ما از پرورش دام‌ها که ‏ایجاد منابع غذایی با کیفیت جهت انسان می‌باشد، ‏دیدگاه‌های اقتصادی نیز در آن حائز اهمیت می‌باشند و ‏ضرورت شناخت فرآیندهای غذایی آشکار می‌باشد.‏

‏ در پرورش حیوانات اهلی قسمت اعظم هزینه تولید مربوط ‏به هزینه تغذیه می‌باشد که در برخی از شاخه‌های دامپروری ‏تا ۸۰% از کل هزینه پرورش دام را هزینه تغذیه شامل ‏می‌شود. بنابراین در شرایط متعارف مدیریت تغذیه بالاترین ‏اهمیت اقتصادی را در پرورش دام به خود اختصاص می‌دهد.‏

‏ هدف ما در بخش دامپروری تکمیل مواد موجود در خوراک ‏جهت پاسخگویی دقیق به مجموع احتیاجات غذایی بدن دام ‏می‌باشد. امروزه علاوه بر خوراک‌های طبیعی جهت تکمیل ‏جیره‌های غذایی به آنها مواد مصنوعی افزودنی مانند ‏ویتامین‌ها، نمک و اسیدهای‌آمینه مصنوعی نیز اضافه ‏می‌کنیم اما هیچ‌کس نمی‌تواند اطمینان داشته باشد که ‏غذایی کاملاً مطابق با نیاز حیوان تهیه نموده است بلکه ‏تلاش ما در جهت نزدیک کردن هرچه بیشتر ترکیب خوراک به ‏نیاز دام می‌باشد. ویژگی یک متخصص تغذیه موفق، شناخت ‏دقیق مواد خوراکی و اثرات متقابل بین مواد خوراکی و ‏نیز شناخت دقیق ساختار فیزیولوژیک و آناتومیک دستگاه ‏گوارش دام می‌باشد. پس از شناخت مواد خوراکی و نحوه ‏پاسخ دام به ماده خوراکی، متخصص تغذیه باید قادر باشد ‏غذایی با کاملترین ترکیب و با حداقل هزینه جهت تولید ‏با کیفیت و اقتصادی، تهیه نماید. روش‌های تهیه خوراک و ‏تنظیم جیره غذایی در ادامه دروس تغذیه مورد بررسی قرار ‏خواهند گرفت.‏

‏ مواد مغذی (‏Nutrients‏)، ترکیبات شیمیایی آلی و معدنی ‏هستند که حاصل از فعالیت‌های کاتابولیسم و آنابولیسم در ‏موجودات زنده هستند و درصورتی که موجودی قادر به ساخت ‏آن در بدن خود نباشد، جهت ادامه حیات نیاز به دریافت ‏آن ماده مغذی از طریق خوراک دارد. از جمله مواد مغذی ‏می‌توان از آب، کربوهیدراتها، چربی‌ها، پروتئین‌ها، املاح ‏معدنی و ویتامین‌ها نام برد.‏


این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.


راهنمای خرید:

  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

اولین نفر باشید

نظر شما