پاورپوینت آلودگی آب

پاورپوینت آلودگی آب

آلودگی آب

مطالبی در مورد آلودگی آب ویژه درس آلودگی آب و خاک رشته مهندسی محیط زیست
خصوصیات رادیولوژیکی آب
مواد رادیو اکتیو دارای هسته ناپایدار بوده و خود به خود به اجزاء کوچکتر تجزیه می شوند که حاصل این کار تولید انرژی تابشی(تشعشعی زیاد) است.
تشعشات رادیواکتیو بسیار خطرناک و حتی مرگ آور است سرعت تجزیه معمولاً بر حسب نیمه عمر بیان می شود که همان مدت زمان لازم برای تجزیه نیمی از اتم های نمونه است.
خطرناک ترین هسته های رادیواکتیو آنهایی هستند که دارای نیمه عمر متوسط می باشند.
مواد رادیو اکتیو دارای دو منشأ هستند: ۱- منشأ طبیعی ۲-منشأ مصنوعی(ساخته بشر)

مواد رادیواکتیو طبیعی به چهار دسته تقسیم می شوند:

۱-سری اورانیوم
۲-سری اکتینیوم
۳-سری توریم
۴-سری نپتونیوم NP

برخی مواد رادیواکتیو به طور طبیعی در منابع آب زیرزمینی وجود دارند مثل رادون(۲۲۲Rn) و رادیوم (۲۲۶Ra).
برخی دیگر از این مواد حاصل فعالیتهای بشر بوده و در آبهای سطحی وجود دارند و از آلاینده های این منابع آبی محسوب می گردند مانند استرانسیوم ۹۰ و تریتیوم.

از مهمترین مواد رادیواکتیو موجود در آب آشامیدنی گاز رادون محلول در آب است این گاز بدون رنگ، بو و مزه و به طور طبیعی در برخی از آبهای زیرزمینی وجود دارد.
آشامیدن آب ایجاد اشکال نمی نماید ولی هنگامیکه گاز در اثر حرارت یا بهم زدن آب از آب خارج شود استنشاق آن ایجاد خطر می نماید. سرطان ریه از جمله این خطرات است.
استاندارد ارائه شده برای ذراتی که تابش (آلفا) دارند مثل رادیوم ۲۲۶، رادون برانگیخته و اورانیوم، ۱۵ پیکوکوری در لیتر و استاندارد ارائه شده برای ذراتی که تابش (بتا) و فوتونهای رادیواکتیو دارند به صورت دز وارد شده به بدن در سال و برابر m rem / year 4 است.

استانداردها

به منظور پیشگیری از بروز بیماریها و اپیدمیهای ناشی از مصرف آب آلوده یک سری استانداردهایی توسط سازمانها و مجامع بین المللی نظیر WHO، EPA، AWWA، کشورهای اروپایی و سازمان حفاظت محیط زیست ایران ارائه شده است که بعنوان راهنمای مصرف آب می‌بایستی مد نظر قرار گیرند.

EPA استانداردها را به دو گروه تقسیم بندی نموده است:

۱-استانداردهای اولیه: که تعیین کننده حداکثر میزان مجازمواد آلاینده موجود در آب می باشد و مبنای آن معیارهای سلامتی انسان است. این استانداردها را می توان با مراجعه به کتب مختلف مربوط به آب در جداولی تحت عنوان استانداردهای آب آشامیدنی یافت و یا اینکه در جزوات استاندارد منتشر شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست قید شده است.
۲-استانداردهای ثانویه: این استانداردها از نظر اهمیت در درجه دوم قرار می گیرند و در بر گیرنده ویژگیهای ظاهری و فیزیکی آب نظیر بو، رنگ و برخی ویژگیهایی غیرظاهری نظیر سختی و خورندگی می باشد.

تصفیه آب

اصولاً هدف از تصفیه آب رساندن آب خام به کیفیتی است که برای آشامیدن مناسب باشد و در تصفیه خانه های آب، با توجه به کیفیت آب خام ورودی به تصفیه خانه و استانداردهای موجود مراحل تصفیه پیش بینی طراحی و اجرا می شود.
بسته به منبع تأمین آب(سطحی، زیرزمینی) کیفیت آب خام می تواند متفاوت باشد.
بعنوان مثال آب زیرزمینی از نظر مراحل تصفیه آب می تواند مراحل کمتری داشته باشد، چون کدورت پائینی دارد ولی بدلیل غلظت زیاد آهن، منگنز و سختی و همچنین املاح بیشتر می بایستی مورد بررسی قرار گیرد.
تصفیه آبهای سطحی بدلیل کدورت بیشتر و حضور مواد معلق بالاتر مراحل خاص خود را دارد.
در شماتیک ارائه شده در ذیل مراحل کلی تصفیه آب ارائه شده و از آنجائیکه آبهای سطحی بیشتر از آبهای زیرزمینی در معرض آلودگی ها هستند لذا بیشتر مراحل ذکر شده در مورد آبهای سطحی کاربرد دارد.
تصفیه آب شامل مراحل تصفیه مقدماتی و اصلی می باشد که بخش اول معمولاً در بیرون از تصفیه خانه(معمولاً در محل آبگیری از رودخانه) انجام می شود تا ضمن کاهش ناخالصی ها از فشار بر فرآیندهای اصلی تصفیه نیز کاسته شود.

فهرست مطالب
خصوصیات رادیولوژیکی آب
استانداردها
همه چیز در مورد تصفیه آب

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 29

فرمت فایل: پاورپوینت