پرسشنامه وضوح تصویرسازی دیداری (VVIQ)

پرسشنامه وضوح تصویرسازی دیداری (VVIQ)

تصویرسازی دیداری

معرفی پرسشنامه
پرسشنامه وضوح تصویر در ۲ فرم وضوح تصویرسازی با چشمان باز و با چشمان بسته توسط دیوید مارکز در سال ۱۹۷۳ ساخته شده است. این پرسشنامه ۱۶ عبارت را در برمی گیرد که برای استفاده به دو صورت یادشده تنظیم شده است. با توجه به نتایج به دست آمده، این پرسشنامه قابل اعتماد برای سنجش و اندازه گیری است و برای گروههای سنی ۱۶- ۷ سال نیز قابل بهره برداری است. پرسشنامه تصویرسازی حرکتی در تلاش برای اندازه گیری تصویرسازی ذهنی وابسته به فرایندهای حرکتی صورت گرفته است.

مقدمه
تصویرسازی ذهنی می تواند به عنوان وسیله ای لازم و متناسب برای بهبود بخشیدن به یادگیری دانش آموزان به کار گرفته شود. تجربه نشان داده است که از شیوه های آموزشی واسطه ای بهتر می توان بهره برد و ثابت شده است که آموزش تصویرسازی ذهنی به عنوان یک رابط آموزشی در رمزگردانی اطلاعات نو موثر است. دانش آموزان با استفاده از تصویرسازی ذهنی به عنوان یک رابط آموزشی در رمزگردانی اطلاعات نو موثر است. دانش آموزان با استفاده از تصویرسازی ذهنی برنامه های درازمدت یادگیری را با انگیزه بیشتر برای یادگیری محتوا مورد استفاده قرار می دهند.
تجسم فضایی، توانایی تجسم سه بعدی اشیاست. از دید فرنچ ۱۹۵۱، تجسم فضایی توانایی دریافت حرکت تصویری در فضای سه بعدی است. تجسم فضایی در همه تکاپوها به کار برده می شود. مهارتهای حرکتی، برآوردی از توانایی های ادراکی سازمانی فرد در مورد حرکت است. از دید گاردنر یکی از ابعاد هشتگانه هوش است و به عنوان توانایی دستکاری اشیا و تبحر جسمی تعریف شده است. تصویرسازی ذهنی، توانایی ایجاد تصویر در ذهن از موضوعی ویژه است و یکی از فرایندهای شناختی است. از دید زیسنر، بونگر و ویلیامز ۱۹۹۵ تصویرسازی ذهنی همان مرور یا تمرین ذهنی است. وضوح تصویرسازی با چشمان باز و بسته هر چند از دید ویلیامز ۱۹۹۵ مرور و تمرین ذهنی نشانه تصویرسازی است، ولی وضوح تصویر ساخته شده در ذهن برای مرور یا تمرین از فردی به فرد دیگر فرق می کند و کیفیت آن در حالت چشم باز و بسته متفاوت است.

روش نمره گذاری پرسشنامه

با توجه به ۱۶ عبارت پرسشنامه، هر عبارت ۵ گزینه دارد که از ۱ تا ۵ درجه بندی شده است. طیف نمرات از کاملاً واضح و روشن (۱)، تا هیچ تصویر ذهنی (۵). نتایج بین ۱۶ تا ۸۰ متغیر بوده و میزان روشنی و وضوح تصویرسازی آزمودنی را نشان می دهد. با جمع کردن نمرات، عدد به دست امده نمره وضوح تصویرسازی باز یا بسته آزمودنی به شمار می آید.
بالاترین نمره وضوح تصویرسازی ۱۶ است یعنی فردی است که بازنمایی اشیا و پدیده ها برای او بسیار روشن است و بیشترین نمره تصویرسازی ذهنی را دارد. نمره ۸۰ برای فردی است که هیچ تصویر ذهنی ندارد. بنابراین هر چه نمره (توضیحات کامل داخل فایل)

مشخصات پرسشنامه
تعداد سوالات : ۳۲
روایی پایایی : دارد
شیوه نمره گذاری: دارد
ویژگی روانسنجی: دارد
فرمت فایل : ورد آفیس WORD
تعداد صفحات: ۶
منابع : دارد

پرسشنامه کاملا استاندارد است

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 15,000 تومان

تعداد صفحات: 6

فرمت فایل: WORD