پاورپوینت تغذیه در دیابت

پاورپوینت تغذیه در دیابت

تغذیه و دیابت

تغذیه سالم یکی از 5 گام اصلی برای مدیریت دیابت و کنترل قندخون می باشد. سازمان های بسیاری در جهان با توجه به عوامل زمینه ساز دیابت نوع یک و نوع دو، دستورالعمل های مراقبت تغذیه را تنظیم و منتشر می سازند.

ترجمه فارسی پاورپوینت تغذیه در دیابت 78 اسلاید

دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 به علت مقاومت انسولینی عارض می شود.
در این بیماری هم نقص انسولینی وجود دارد و هم در استفاده انسولین توسط سلولها اختلال وجود دارد.
این بیماران معمولاً دچار اضافه وزن هستند و زندگی کم تحرکی دارند.
داشتن سابقه فامیلی دیابت خطر ابتلا به این نوع دیابت را افزایش می دهد.
سن، چاقی و ژنتیک از جمله عوامل دخیل در بروز این بیماری به شمار میرود.

دیابت نوع 2

امروزه شیوع دیابت نوع 2 در بین کودکان نیز در حال افزایش است.
بیماران هیپرتانسیو مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر بالای ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی و کلیوی هستند.
انجمن دیابت آمریکا (ADA) توصیه می کند بیماران دیابتی نوع II :
ابتدا ۴ ویزیت تغذیه ای متوالی در شروع بیماری و
سپس هر ۶ ماه تا یکسال، یکبار ویزیت تغذیه ای داشته باشند.

اهداف درمان:

سطح قند خون نزدیک به سطح نرمال حفظ شود این امر را می توان با متناسب سازی غذای دریافتی و ورزش با انسولین یا داروهای کاهنده قند خون تنظیم کرد.
سعی کنید سطح هموگلوبین گلوکوزیله را زیر ۷ درصد و سطح قند ناشتا را بین ۱۲۰-۸۰ حفظ شود.
قند خون موقع خواب بهتر است حدود ۱۴۰-۱۰۰ باشد تا از ایجاد هیپوگلیسمی در طول شب جلوگیری شود.
اندازه گیری قند خون قبل از خواب و وعده غذایی قبل از خواب در بیماران دیابتی اهمیت ویژه ای دارد.

تغذیه در دیابت

کنترل سطح لیپیدهای خون باعث کاهش عوارض میکروواسکولار دیابت خواهد شد.
نسبت به شرایط بیمار، باید کالری کافی برایش در نظر گرفته شود. رشد و تکامل در کودکان و نوجوانان، افزایش نیاز در بارداری و شیردهی و همچنین بیماریهای کاتابولیک در نظر گرفته شود.
سعی کنید از بروز عوارض مربوط به انسولین مثل هیپوگلیسمی و مشکلات مربوط به ورزش پیشگیری کنید.
در مورد میزان پروتئین، اجماع بر روی RDA است؛ مگر در شرایط نفروپاتی که به gr/kg 0/6 کاهش مییابد.
در صورت لزوم ۲ برنامه غذایی برای بیمار تنظیم کنید یکی برای روزهای اول هفته و یکی برای آخر هفته که احتمالاً به مهمانی میرود. این برنامه باید انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد و آزادتر باشد.

توصیه های تغذیه ای دیابت

کنترل وزن در این افراد بسیار حائز اهمیت است.
یک محدودیت متوسط کالری (۵۰۰-۲۵۰ کیلوکالری کمتر از انرژی مورد نیاز) به همراه تنظیم یک برنامه غذایی مکفی که کاهش در SFA را بهمراه داشته باشد،
همچنین افزایش فعالیت بدنی برای این بیماران توصیه می شود.
یک کاهش وزن متوسط به میزان ۹-۵ کیلوگرم در افراد چاق، بدون توجه به وزنی که بیمار داشته است، قادر است هیپوگلسیمی، دیس لیپیدمی و پرفشاری خون را تا حد زیادی تصحیح کند.
در افراد مبتلا به چاقی مفرط، شاید انجام جراحی بای پس معده ضروری باشد.
۵۰% دیابتی های ایران از بیماری خود اطلاع ندارند.
توزیع وعده های غذایی مهم است، بویژه کربوهیدرات دریافتی
هیچ وعده غذایی حذف نمی شود.
دریافتهای غذایی بیمار، فعالیت فیزیکی و الگوی این فعالیت را مرتب بررسی کنید.
برنامه غذایی را برای هر فرد بطور جداگانه تنظیم نمایید.
نیاز کربوهیدراتی و چربی هر بیمار باید متناسب با سطح قند و چربی خون وی برای همان بیمار بطور جداگـانه محاسبه شود.
رژیم غنی از میوه ها و سبزیهای غیر نشاسته ای می تواند برای این بیماران مفید باشد.

توصیه های تغذیه ای دیابت

اگر بیمار از انسولین استفاده نمی کند، یک رژیم ۶-۴ وعده ای کافی است.
نیاز به پروتئین در مواردی که نفروپاتی وجود ندارد مثل RDA است.
توصیه برای فیبر دریافتی در افراد دیابتی مثل افراد سالم (۲۸ گرم) است.
بهتر است بیشتر از فیبرهای محلول استفاده شود.
بیشتر چربی دریافتی باید از نوع MUFA باشد،
میزان کلسترول دریافتی زیر mg300، SFA کمتر از ۱۰% باشد.
یک شیوه سالم زندگی برای این بیماران لازم است.
رژیم غذایی DASH توصیه می شود.
در مورد ویتامین ها و مینرال ها نیازی به مکمل یاری روتین نیست، مگر اینکه کمبود وجود داشته باشد. منیزیم، پتاسیم و کروم مهم هستند.

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 78

فرمت فایل: پاورپوینت