پاورپوینت جوشکاری مقاومتی‌

پاورپوینت جوشکاری مقاومتی‌

پاورپوینت در مورد فرآیند انواع روش‌های جوشکاری مقاومتی‌ و کاربرد جوشکاری نقطه‌ای غلطکی اصول مزایا و معایب جوشکاری مقاومتی و فرآیند جوشکاری مقاومتی‌ نواری می باشد

جوشکاری مقاومتی‌
جوشکاری مقاومتی‌ یکی از قدیمی‌ترین روش‌های جوشکاری الکتریکی است که امروزه در صنعت از آن استفاده می‌شود. این نوع جوشکاری، ترکیبی از گرما، فشار و زمان است. ‌مقاومت ماده در مقابل عبور جریان موجب ایجاد گرمای موضعی در ماده شده و در نهایت باعث جوشکاری می‌شود. زمانی که جریان ایجاد می‌شود، فشار نیز به وسیله نگاه دارنده الکترود و نوک الکترود به قطعات وارد شده و قطعات را برای جوشکاری روی یکدیگر نگاه می‌دارد.
‌در این روش فلز کاملاً ذوب نمی‌شود. گرمای لازم از طریق عبور جریان برق از قطعات به‌دست می‌آید. جوشکاری مقاومتی مزایای گوناگونی دارد.‌ ‌عملیات به سرعت صورت پذیرفته، پیچیدگی فلز ناچیز بوده، مراحل عمل به سادگی قابل کنترل بوده و جوش یکنواخت است. این طریقه جوشکاری به خصوص برای انجام عملیات خودکار بسیار مناسب است. مدت زمان عبور جریان به عواملی مانند نوع و ضخامت قطعه، میزان جریان عبوری و شکل سطح مقطع الکترودی بستگی دارد که با قطعه کار تماس می‌یابد.

تحقیق در مورد جوشکاری مقاومتی

انواع روش‌های‌ جوشکاری مقاومتی
در صنعت دستگاه‌های متعددی وجود دارد که همگی بر پایه اصول ذکر شده عمل می‌کنند. رایجترین روش‌ها در مورد استفاده در صنعت شامل موارد زیر است.

  1. نقطه جوش
  2. جوشکاری مقاومتی از نوع سر به سر فشاری
  3. نقطه جوش هفت تیری
  4. نقطه جوش لحظه‌ای
  5. جوشکاری مقاومتی از نوع سر به سر لحظه‌ای
  6. درز جوش
  7. نقطه جوش برجسته
  8. نقطه جوش خازنی
  9. جوش مقاومتی از نوع پینی
  10. جوش مقاومتی بکمک ورقه نازک فلزی
  11. جوش مقاومتی با افت فلزی
  12. جوش مقاومتی تصادمی یا ضربه‌ای
  13. جوش مقاومتی با فرکانس بالا

‌جوش مقاومتی نقطه‌ای ‌
جوشکاری نقطه‌‌ای، یکی از انواع جوشکاری مقاومتی است که از آن به منظور جوشکاری ورق‌‌ها استفاده می‌‌شود. به طور متوسط، ضخامت ورق‌‌هایی که با این روش جوشکاری می‌‌شوند، بین ۰/۵ تا ۳ میلی‌‌متر است. در این نوع جوشکاری از دو الکترود مسی مشابه برای متمرکز کردن جریان بر روی قطعه کار و همچنین وارد کردن فشار روی قطعه کار استفاده می‌‌شود.

جوشکاری مقاومتی غلطکی درزی نواری

نتیجه کار، خال‌‌جوشی است که به سرعت تا نقطه ذوب آن گرم می‌‌شود و با قطع جریان در آن نقطه، دو قطعه کار به هم متصل می‌‌شوند. مقدار گرمای تولیدی به میزان و مدت زمان انتقال جریان بستگی دارد. شدت جریان و مدت زمان عبور جریان توسط عواملی نظیر جنس و ضخامت قطعه کار و همچنین نوع الکترودها، انتخاب می‌‌شود. اگر جریان برای مدت زیادی از قطعه کار عبور داده شود، موجب خراب شدن جوش شده و قطعه کار ذوب می‌‌شود. حتی ممکن است سوراخی در نقطه موردنظر ایجاد شود.
جوشکاری نقطه‌‌ای را به راحتی می‌‌توان برای انواع اجناسی که از ورق ساخته می‌‌شوند، مانند سطل‌‌های آهنی به کار برد. آلیاژهای آلومینیم را نیز می‌‌توان با این روش جوش داد، اما هرچه قابلیت رسانایی الکتریکی و گرمایی بیشتر باشد، برای جوشکاری آنها شدت جریان را باید تا ۳ برابر افزایش داد. این کار مستلزم برخورداری از دستگاه‌‌های جوشکاری بزرگ‌‌تر، قوی‌‌تر و گرانتری است.

کاربرد جوشکاری نقطه‌ای
متداول‌‌ترین کاربرد جوشکاری مقاومتی در صنعت خودرو است که در همه جا به منظور جوشکاری ورق‌‌های بدنه خودرو به کار می‌‌رود. همچنین، دستگاه‌‌های مقاومتی را می‌‌توان کاملاً اتوماتیک کرد. امروزه ربات‌‌های جوشکار زیادی را می‌‌توان در خطوط مونتاژ مشاهده کرد. از دیگر کاربردهای جوشکاری مقاومتی، کلینیک‌‌های دندانپزشکی است که در آنجا، تجهیزات کوچک جوشکاری مقاومتی برای چسباندن چسب‌‌های فلزی به کار می‌‌روند.‌

جوشکاری مقاومتی فرکانس بالا چیست

عیوب جوش مقاومتی نقطه‌ای‌
چسبیده بودن نقطه جوش Stick‌
اگر در هنگام جدا کردن دو قطعه جوش داده شده، سوراخ هسته جوش‌ دیده نشود، یعنی عدم وجود هسته جوش به علت چسبیده بودن ورق‌ها به یکدیگر است و با علامت S مشخص می‌شود.

کم بودن قطر هسته جوش Impair diameter‌
قطر هسته جوش از ۴ میلیمتر  یا ۶ میلیمتر و یا از حدی که در استاندارد یا Survery plan مشخص شده کمتر بوده و با IM مشخص می‌شود.

فراموشی نقطه جوش Missing
نقطه جوش‌ها باید مطابق با آنچه در تصویر پروسه تولید نشان داده شده‌ اعمال شده باشند، که در این مورد نقطه جوش در مقایسه با آنچه در تصویر پروسه تولید نشان داده شده است جوش نخورده است و با M ‌نشان داده می‌شود.

لبه خوردن نقطه جوش Edge of sheet metal ‌
نقطه جوش باید در مرکز سطح ورق اعمال شود. که در این عیب جوش به اندازه کمتر از یک سوم از لبه ورق بیرون زده است و باعث دفرمه شدن لبه ورق شده است و علامت اختصاری آن ES  است.

تقاطع Edge of sheet metal – secant
در این عیب نقطه جوش به اندازه یک سوم یا بیشتر از یک سوم از لبه ورق بیرون زده است، به صورتی که نقطه جوش نسبت به لبه ورق متقاطع است این را هم با CS نشان می دهند.

موقعیت نامناسب Bad position
نقطه جوش نسبت به تصویر مرجع در موقعیت نامناسب قرار گرفته‌ به این صورت که فاصله نقطه جوش از یکدیگر کمتر و یا بیشتر از آنچه در پروسه مشخص شده است. علامت اختصاری آنBP  است.

سوختگی یا سوراخ بودن Burnt or pierced ‌
در این عیب در مرکز نقطه جوش سوراخ وجود دارد. علامت آن B و از انواع عیوب ظاهری است.

دفرمگی Deformed‌
بعداز جوشکاری، محل جوش حالت فرورفتگی به شکل منحنی دارد که درصورت وجود دفرمگی محل جوش کج و به شکل منحنی نخواهد بود. آن را با علامت D مشخص می‌کنند.

پاورپوینت فرایند جوشکاری مقاومتی

فهرست مطالب
جوشکاری مقاومتی‌
انواع روش‌های‌ جوشکاری مقاومتی
‌جوش مقاومتی نقطه‌ای ‌
کاربرد جوشکاری نقطه‌ای
عیوب جوش مقاومتی نقطه‌ای‌
جوش مقاومتی غلطکی
جوش مقاومتی از پیش طراحی شده
فرآیند جوشکاری مقاومتی‌ نواری
‌اصول جوشکاری مقاومتی
تولید گرما
عملیات اساسی جوشکاری مقاومتی
مزایای جوشکاری مقاومتی
مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در جوشکاری مقاومتی


این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 33

فرمت فایل: پاورپوینت