سیستم دریافت و پرداخت وجه از دستگاه ATM

سیستم دریافت و پرداخت وجه از دستگاه ATM

سیستم دریافت و پرداخت وجه از دستگاه ATM

هدف
این گزارش ، یافته های مقدماتی در مورد امکان سنجی سیستم دریافت و پرداخت وجه از طریق دستگاهای خود پرداز یا ATM را ارائه می کند.این گزارش همچنین به طور مختصر پیشنهادات لازم در مورد زمانبندی و روندهای لازم جهت انجام مقاله را ارائه می دهد.

تحلیل و یافته های مقدماتی
پس از بررسی مختصر و مقدماتی سیستم ، ملاحظات و تحلیل ابتدایی به شرح زیر ارائه می شود.

تشریح پروژه
امروزه دستگاه های خودپرداز یا ATM عملیات بانکی را متحول کرده اند. با وجود این دستگاه ها دیگر لازم نیست برای دریافت پول در صفهای طولانی بانک معطل شوید.
بانکداری نوین و الکترونیکی، پدیده‌ای است که در اغلب کشورهای جهان به کار گرفته شده و در کاهش هزینه‌های بانکی، هزینه‌های مردم، زمان، کاهش ترافیک و غیره نقش موثری را ایفا کرده است.
آغاز بانکداری الکترونیکی در ایران بیش از یک دهه نیست و طی این مدت استفاده از تکنولوژی‌های روز در سیستم بانکی کشور مورد توجه قرار گرفته است.
ظرف یک سال گذشته بسیاری از دستگاه‌ها و موسسات، پرداخت حقوق کارمندان خود را از طریق سیستم‌های ATM انجام می‌دهند، این در صورتی است که دستگاه‌های خودپرداز بانکی در پایان هر ماه دچار اختلال، خرابی، نبود وجه نقد و مسایلی از این دست که باعث می‌شود دریافت کنندگان پول بین دستگاه‌های خودپرداز سرگردان شوند.

دستگاه های خودپرداز در واقع نمونه یک ترمینال داده با ۲قسمت ورودی و ۴ قسمت خروجی است. مانند دیگر ترمینال های داده ، ATM با استفاده از رابطهای ارتباطی به پردازشگر میزبان متصل می شود. پردازشگر میزبان مانند یک ارائه کننده خدمات اینترنت است که از طریق درگاه های مختلف به تمامی شبکه های مختلف خودپرداز متصل می شود.

بعضی پردازشگرها می توانند از خطوط اختصاصی و اتصالات تلفنی پشتیبانی کنند. دستگاه هایی که با این خطوط کار می کنند، به صورت مستقیم از طریق ۴سیم ، نقطه به نقطه به خط تلفن مخصوص پردازشگر میزبان متصل می شوند. ATM هایی که با تلفن کار می کنند هم با استفاده از یک مودم و خط تلفن عادی آزاد یا یک مرکز خدمات اینترنت به پردازشگر میزبان متصل می شوند. به طور کلی خودپردازها از ۲بخش اصلی ورودی تشکیل شده اند. کارت خوان که اطلاعات حساب شما را از طریق قسمت مغناطیسی کارت اعتباری می خواند. در ضمن دستگاه خود پرداز ۴قسمت خروجی هم دارد.
بلندگو که این امکان را میسر می کند تا شما را از دریافت وجه و کارت آگاه کند و با فشار هر کلید یک بوق می زند. صفحه نمایش هم نمایش دستورالعمل ها و عملیات تراکنش را نمایش می دهد. چاپگر رسید نیز این امکان را ایجاد می کند که رسید عملیات تراکنش برای شما چاپ شود.

اما توزیع کننده وجه قلب یک دستگاه خودپرداز است. این قسمت اغلب در پایین دستگاه خودپرداز قرار می گیرد.
مکانیزم توزیع وجه با چشم الکترونیکی است که تعداد پولهایی که در خروجی توزیع شده اند را مشخص می کند. در کنار چشم الکترونیکی برای شمردن پول ، مکانیزم توزیع وجه از سنسوری تشکیل شده است که از شیوه تشخیص کلفتی پول کمک می گیرد. اگر ۲تا پول به هم چسبیده باشند، این ۲پول به محفظه برگشت داده می شوند و البته این برای اسکناس های تاخورده ، پاره و فرسوده هم اتفاق می افتد. زمانی که دارنده کارت یک عملیات بانکی انجام می دهد، باید اطلاعات ضروری را به وسیله کارت خوان و صفحه کلید به دستگاه بدهد. ATMاطلاعات را به پردازشگر میزبان می فرستد. تراکنش به بانک دارنده کارت یا موسسه صادرکننده کارت ارسال می شود تا عملیات انجام شود. اگر دارنده کارت درخواست پول بکند، پردازشگر میزبان پول الکترونیکی را از حساب مشتری در بانک برداشت می کند و به او می دهد. هر بار پول از حساب مشتری از سوی پردازشگر میزبان منتقل می شود، پردازشگر یک کد موافقت به ATMارسال می کند که مجوز پرداخت وجه را به دستگاه می دهد.

این پروزه شامل use case ها ، اکتور ها ، DFD ها ، جداول و… می باشد و آماده پرینت است

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 25

فرمت فایل: WORD