تحقیق قارچ های خوراکی

تحقیق قارچ های خوراکی

قارچ های خوراکی

مقدمه مقاله
تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان
با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو ‏به‏ زمانی بسیار دور برمی‏گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم‏زا در فالگیریها از آن استفاده می‏نمودند، مردم کشورهای شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بطوری که نوعی قارچ بنام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد و نوعی دیگر بنام فلامولینا و لوتیپس در چین کشت ‏می‏شده‏اند و همچنین نوعی دیگر از قارچهای آسیای شرقی بنام Lentinu edodes وvolvariella در حدود ۲۰۰۰ سال قبل در چین و ژاپن مورد استفاده قرار می‏گرفتند و تکنولوژی کشت این قارچها جزو هنرهای خیلی قدیمی و محرمانه این سرزمینها بوده است.

و همچنین ذکر شده که دو قرن قبل از تولد حضرت عیسی مسیح (ع)یک پزشک یونانی‏به‏نام نیکاندر Nicandre قارچ را در بستری از‏ کود حیوانی و خاکستر که شاخه وبرگ درخت انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد. در اوائل قرن ۱۶ یکی از پزشکان گیاه داروئی در کشور اطریش برای اولین بار مبادرت به شناسائی قارچهای اطراف شهر وین نمود.

و همچنین در همان قرن پرورش و استفاده از قارچ در کشور ایتالیا آغاز و با اختراع میکروسکوپ در قرن ۱۷ فعالیت شناسائی قارچها بیشتر و بیشتر شد و پرورش قارچ در گلخانه و سالنهای پرورش برای اولین بار در حدود سالهای ۱۷۵۴ در کشور سوئد ابداع شد و از سال ۱۷۷۹ تولید و پرورش قارچ در انگلستان آغاز وبه برخی دیگر از کشورهای اروپایی توسعه یافت

قارچ های خوراکی در طبیعت

قارچ های خوراکی در طبیعت

و در سال ۱۸۰۹ شخصی بنام لینک ساختمان بازیدیوم و بازیدیوسپور را در بازیدیومیستها مشاهده نمود و اصطلاح بازیدیوم و سیستیدیوم را شخصی بنام لویل در سال ۱۸۳۷ اشاعه داد ودر سال ۱۸۸۴ دو نفر فرانسوی بنامهای آقایان کنـستاتیـن (Constantin ) وماتروشو(Matruehot) عضو انیستیتو پاستور بودند برای اولین بار از روش پاستوریزاسیون ،اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کرده وبذر قارچ را در شرایط استریل ابداع نمودند ودر اوائل قرن ۱۹ کشت سنتی قارچ در غارهای طبیعی در کشور فرانسه آغاز شد

و در اوائل نیمه دوم قرن نوزده از اروپا به آمریکا انتقال ودر سال ۱۸۹۰ مزرعه داران در پنسیلوانیای آمریکا مبادرت به پرورش قارچ نمودند و در سال ۱۹۲۱ در کشور هندوستان برای اولین بار فردی بنام بوس موفق به کشت دو نوع قارچ از جنس آگاریکوس (دکمه‌ای) بر روی کود حیوانی شد. سیندن Sinden در سال ۱۹۳۲ تهیه بذر قارچ بر روی غلات را ابداع و لامبرت Lambert از آمریکا اساس تکنولوژی مدرن پرورش قارچ را بنیان نهاد

و از سال ۱۹۷۰ در کشور مجارستان پرورش نوعی قارچ بنام پلوروت بر روی کنده درختان انجام می‏گرفته است. در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۳۵ کشت قارچ دکمه‏ای توسط فردی بنام احیایی در قسمت شمال تهران شروع شد و پس از مدتی در سالهای ۱۳۴۸ الی ۱۳۵۷ واحدهای کشت و تولید قارچ در تهران – کرج و شهر ری افتتاح و فعالیت خود را آغاز نمودند و در اواخر سالهای ۱۳۵۶ تولید بذر قارچ دکمه‏ای توسط آقای پیرایش شروع شد و کشت قارچ صدفی نیز برای اولین بار در سال ۱۳۶۵ توسط آقای مصطفوی کارشناس سازمان کشاورزی در منطقه اوین

انواع قارچ خوراکی

انواع قارچ خوراکی

فهرست مطالب
مقدمه ۱
آشنایی با تقسیم بندی قارچ ۲
قارچها به سه گروه تقسیم می شوند : ۲
۱- قارچهای خوراکی ۲
قارچهای خوراکی و خواص آنها ۲
۲- قارچهای دارویی ۴
۳- قارچ سمی ۵
مرفولوژی (شکل شناسی) قارچ صدفی ۶
آشنایی با تاریخچه کشت و پرروش قارچ صدفی در ایران و جهان ۷
آشنایی با قارچ صدفی ۷
سالن کشت وپرورش ۸
ضد عفونی سالن کشت ۹
شناسایی اصول برداشت محصول ۱۴
قارچ دکمه ای ۱۵
قارچ دکمه ای معمولی ۱۶
آشنایی با مفهوم سویه یا استرین ۱۷
آشنایی با انتخاب سویه ۱۷
آشنایی با مواد و نحوه عمل آوری کود کمپوست ۱۸
۱- مواد اصلی ۱۸
۲- مکمل های غذایی ۱۹
۳- مواد غذایی کنسانتر ۱۹
۴- کود های ازته ۱۹
۵- املاح معدنی ۱۹
آشنایی با کمپوست مصنوعی و طبیعی ۱۹
مزایای استفاده از کمپوست مصنوعی ۲۰
سوله تهیه کمپوست ۲۰
آشنایی با روش های تولید کود کمپوست ۲۰
۱- روش طولانی مدت تهیه کمپوست ( Long method ) 20
آشنایی با روش های آماده سازی بستر ۲۱
۱- آماده سازی بستر به روش قفسه ای : ۲۱
۲- آماده سازی بستر به روش جعبه ای : ۲۱
۳- آماده سازی بستر روش کیسه ای : ۲۲
آشنایی با خاک پوششی بستر سالن های پرورش قارچ ۲۲
شناسایی اصول ضد عفونی خاک پوششی ۲۳
آشنایی با مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ ۲۳
شناسایی اصول مراقبت از بستر ها بعد از خاکدهی ۲۳
شناسایی اصول هوا دهی سالن های پرورش ۲۴
شناسایی اصول برداشت محصول ۲۴
شناسایی اصول بسته بندی محصول برداشت شده ۲۵
نحوه انتخاب ، نگهداری و پخت قارچ ۲۵
شناسایی اصول تبدیل و نگهداری قارچ های خوراکی ۲۷

بیماری های قارچ های خوراکی

۱- بیماری ورتیسلیونم ( پوسیدگی خشک ) ۳۰
علایم بیماری ورتیسلیوم ۳۰
کنترل و مبارزه با بیماری ورتیسلیوم ۳۰
۲- بیماری دنبلان کاذب ۳۱
علایم بیماری ۳۱
کنترل بیماری ۳۱
۳- بیماری تار عنکبوتی ۳۱
علایم ۳۲
کنترل و مبارزه با بیماری تار عنکبوتی ۳۲
۴- قارچ های هرز کلاهدار ۳۲
۵- بیماری بلاچ تند ۳۲
۶- بیماری حفره دار شدن کلاهک ۳۲
هزینه کارگری : ۳۳
هزینه سوخت و انرژی : ۳۴
پیش بینی میزان تولید ۳۴
منابع ۳۶

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 40

فرمت فایل: WORD