اقدام پژوهی چگونه میتوانم مدرسه شاد داشته باشم و زنگ تفریح را برای دانش آموزان لذت بخش کنم

اقدام پژوهی چگونه میتوانم مدرسه شاد داشته باشم و زنگ تفریح را برای دانش آموزان لذت بخش کنم

چگونه میتوانم مدرسه شاد داشته باشم و زنگ تفریح را برای دانش آموزان لذت بخش کنم

چکیده اقدام پژوهی
“شادمانی باعث انبساط روح و مایه وجود نشاط است.” امام علی (ع)
مدرسه، نخستین جامعه ای است که کودک بعد از نهاد خانواده در آن گام می نهد، و در همین جامعه کوچک، علم و دانش، ایمان، محبت، تعاون و مهارت های زندگی را فرا می گیرد. کودکان و نوجوانان دوازده سال در مدرسه زندگی می کنند، یاد می گیرند و ساخته می شوند. اولین تجربه های زندگی اجتماعی کودکان در محیط مدرسه فراهم می شود و بسیاری از برداشت های ذهنی، پیش فرض ها، باور و بازخوردهای آنان نسبت به زندگی و مدرسه در کلاس درس، مورد آزمون، سنجش و تجربه قرار می گیرد.

صاحب نظران هدف های اصلی آموزش و پرورش را در پنج اصل مطرح می کنند:

  1. یادگیری عمیق مباحث مندرج در برنامه درسی
  2. تقویت روحیه مطالعه و تحقیق در دانش آموز
  3. شناخت استعدادهای دانش آموزان و هدایت آنان
  4. فراگیری مهارت های لازم برای زندگی اجتماعی مناسب
  5. ایجاد مهارت های لازم برای اشتغال در جامعه

آموزش و پرورش مدرن به این مسئله مهم پی برده و معتقد است که یادگیری باید از همان کودکی همه ابعاد زندگی را پوشش دهد و به همین دلیل است که در کشورهای توسعه یافته به موازات آموزش علوم و فنون به جنبه های دیگری چون توسعه خود، رشد هیجانی و عاطفی، تمرکز حواس، مهرورزی، نوع دوستی، مدیریت، امیدواری به زندگی نیز در متن برنامه ریزی های آموزشی و تربیتی تحت عنوان مهارت های زندگی وارد شده است. در چنین شرایطی است که تربیت از “دالان مدرسه” به “گستره جهان هستی” وارد می شود و شوق زیستن با شور و نشاط دانستن یگانه می شود.

مقدمه

اهداف و ویژگی های مدرسه ی شاد و آثار و فواید شادی در کودکان و نوجوانان

شادی چیست؟
روان انسان در مقابل عوامل بیرونی و درونی واکنشهای مختلفی از قبیل شادی، خشم، خوشحالی، تنفر، ترس، … از خود نشان می دهد که به آن “هیجان” می گویند. این هیجان ها بسته به عوامل پدید آورنده و نیز دیدگاه ها و اندیشه های انسان، گاه مثبت هستند و گاه منفی. یکی از جنبه های هیجان “شادی” است.

ارسطو شادی را از سه دیدگاه بیان می کند:

  • الف) از نظر مردم عادی: مردم عادی لذت را شادی می دانند.
  • ب) افراد موفق: این افراد شادی را مساوی با عملکرد خوب می دانند.
  • ج) دانشمندان: دانشمندان زندگی متفکرانه را معادل شادی به شمار می آورند.

ضرورت شادی

شادی برای انسان یک ضرورت است که با آن زندگی معنا پیدا می کند و عواطف منفی مثل ناکامی و ناامیدی و ترس بی اثر می شود. در پرتو شادی است که انسان می تواند خویش را بسازد و قله های پیشرفت را بپیماید و در اجتماع نقش سازنده ی خود را ایفا نماید.
آنتونی رابینز: معتقد است ترس ها و غم ها و رنج ها را خود برای خودمان به وجود می آوریم وگرنه می توان با آماده کردن ذهن خود و استفاده از آزاد کردن نیروهای مثبت درونی در خود، این صفات نامطلوب را از بین برد. در واقع احساس افسردگی و غم و اندوه از جایی گرفته نمی شود، بلکه به وسیله کارهای جسمی و روانی آن را در خود خلق می کنیم.

شادی و موفقیت

از نظر دکتر شریعتمداری، عوامل شادی آفرین در سنین مختلف آدمی فرق می کند. بچه ها وقتی که احتیاجات اساسی بدن و روان آنان تامین گردد دچار وجد و سرور می شوند. در دوران بلوغ، پذیرش نوجوان از طرف اعضای خانواده و گروه هم سن و موفقیت در کارهای شخصی می تواند شادی آفرین باشد.

رابطه شادی با زندگی

بین این دو رابطه مستقیم وجود دارد. یعنی کسیکه در ظاهر و باطن شاد باشد، چهره ای گشاده دارد، از سیمایی جذاب برخوردار می شود، تفکر منطقی بر وجودش حکم فرما می گردد، شادی تصمیم گیری را برای انسان آسان می سازد، تلاش و بهره مندی از قدرت فکر و عقل را برای او راحت تر می نماید.

فهرست مطالب
چکیده ۲
مقدمه ۲
بیان مساله ۴
شواهد یک ۴
گرداوری اطلاعات ۵
انتخاب راه حل ۵
اعتبار بخشی راه حل ها ۶
اجرای راه حل ها ۷
شواهد دو ۹
نتیجه گیری ۹
پیشنهادات ۱۰
منابع. ۱۱

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 15

فرمت فایل: WORD