دانلود پرسشنامه فراشناخت ولز و هاتون

دانلود پرسشنامه فراشناخت ولز و هاتون

دانلود پرسشنامه استاندارد فراشناخت ولز و هاتون MCQ
فرم کوتاه پرسشنامه به منظور سنجش باورهای فراشناختی ساخته شده است . این پرسشنامه ۳۰ آیتم دارد و هر آزمودنی به آیتم ها به صورت چهار گزینه ای ( از موافق نیستم تا خیلی موافقم) پاسخ می دهد. این پرسشنامه پنج مولفه اعتماد شناختی ، باورهای مثبت در مورد نگرانی ، خود آگاهی شناختی ، باورهای منفی در مورد کنترل ناپذیری افکار و خطر و باورهایی در مورد نیاز به کنترل افکار را می سنجد.

فراشناخت یک مفهوم چندوجهی است.این مفهوم دربرگیرنده دانش، فرایندها و راهبردهایی است که شناخت را ارزیابی، نظارت یا کنترل می کند(ولز،۲۰۰۰). دانش فراشناختی اطلاعاتی است که شخص در مورد شناخت خود و راهبردهای یادگیری دارد و نظارت فراشناختی به دامنه ای از کارکردهای اجرایی، نظیر توجه، کنترل ، برنامه ریزی و تشخیص خطاها در عملکرد اشاره دارد

فرم اولیه این پرسشنامه شامل ۶۵ ماده بوده است که به وسیله کارت رایت هاتون و ولز (۱۹۹۷) ، طرح شده است تا نگرانی ها و افکار مزاحم را بررسی کند . فرم پذیرفته شده این مقیاس (۳۰- MCQ)،شامل ۳۰ سوال است که بعدها توسط کارت رایت هاتون و ولز(۲۰۰۴)، شبیه به فرم اولیه ایجاد و گسترش داده شده است (ولز ، ۱۹۹۷،۱۹۹۵؛به نقل از کارت رایت هاتون و ولز،۲۰۰۴ ). این مقیاس براساس مدل کنش اجرایی خود تنظیمی ((SREFولز و ماتیوس ساخته شده است (علیزاده، ۱۳۸۷؛ به نقل از تیموری ، ۱۳۸۸).

این پرسشنامه شامل ۵ خرده مقیاس به شرح زیر است :
۱٫ اعتمادشناختی .۵عبارت : (۷-۱۶-۲۳-۲۵-۲۹).
عباراتی مثل : من به حافظه ام اعتماد ندارم – من حافظه ضعیفی دارم .

۲٫ باورهای مثبت در مورد نگرانی . ۶ عبارت : (۱-۶-۹-۱۸-۲۲-۲۷) .
عباراتی مثل : نگرانی به من کمک می کند تا مشکلاتم را حل نمایم – من باید نگران باشم تا بتوانم مرتب بمانم .

۳٫ وقوف شناختی . ۷ عبارت : (۲-۴-۱۱-۱۲-۱۵-۱۷-۳۰) .
عباراتی مثل : من توجه دقیقی به شیوه کارکرد ذهنم دارم – من دائما افکارم رابررسی می کنم .

۴٫ افکار خطرناک و کنترل ناپذیر . ۹ عبارت :(۳-۵-۶-۸-۱۰-۱۳-۱۴-۲۰-۲۸) .
عباراتی مثل : زمانی که نگرانی ام شروع می شود نمی توانم آن را متوقف کنم – من نمی توانم افکار نگران کننده ام را نادیده بگیرم .

۵٫ نیاز به کنترل افکار . ۴ عبارت : (۱۹-۲۱-۲۴-۲۶) .
عباراتی مثل : عدم توانایی در کنترل افکارم نشانه ضعف من است – من به خاطر عدم کنترل افکارم قابل اعتماد مجازات خواهم شد (کارت رایت هاتون و ولز،۱۹۹۷؛ ولز و پاپاجوجیو ، ۱۹۹۹؛ ولز و کارتر ، ۲۰۰۱؛ به نقل از ولز ، ۲۰۰۱) .

پاسخ ها در این مقیاس براساس مقیاس ۴ درجه ای لیکرت (موافق نیستم (۱) ،کمی موافقم (۲) ، نسبتا موافقم (۳) ، کاملا موافقم (۴) ) محاسبه می شوند . حداقل نمره کسب شده در این آزمون ۳۰ سوالی برابر ۳۰ و حداکثر آن برابر ۱۲۰ می باشد . نمره کل برای فراشناخت با مجموع نمرات زیر مقیاس ها به دست می آید .

پرسشنامه ۳۰- MCQ دارای پایایی و روایی قابل قبولی می باشد . پایایی به دست آمده از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس ها در دامنه ۷۲/۰ تا ۹۳/۰ و پایایی بارآزمایی برای نمره کل ، بعد از ۲۲ تا ۱۱۸ روز ، ۷۵/۰ و برای خرده مقیاسها ۵۹/۰ تا ۸۷/۰ گزارش شده است (کارت رایت هاتون و ولز،۲۰۰۴؛ به نقل از ایراک و تاسون ، ۲۰۰۸) .

در ایران ، شیرین زاده دستگیری (۱۳۸۵) ، ضزیب همسانی درونی را با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس ۹۱/۰ و برای خرده مقیاس ها در دامنه ۷۱/۰ تا ۸۷/۰ و پایایی بازآزمایی این آزمون را در فاصله ۴ هفته برای کل مقیاس ۷۳/۰ و برای خرده مقیاس ها در دامنه ۵۹/۰ تا ۸۳/۰ گزارش کرد . همبستگی کل مقیاس با مقیاس اضطراب خصلتی ۴۳/۰ و همبستگی خرده مقیاس ها را در دامنه ۵۸/۰ تا ۸۷/۰ بود .

میزان ضریب پایایی بدست آمده در این پژوهش از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای راهبردهای فراشناختی بدین شرح است : اعتماد شناختی (۶۹/۰) ، باورهای مثبت در مورد نگرانی (۷۱/۰) ، وقوف شناختی (۸۶/۰)، افکار خطرناک و کنترل ناپذیر(۷۸/۰)، نیاز به کنترل افکار(۸۱/۰) .

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 4

فرمت فایل: WORD