پاورپوینت کیفیت آب آبیاری

پاورپوینت کیفیت آب آبیاری

پاورپوینت کیفیت‌ آب‌ آبیاری‌ (Quality of Irrigation water)
H2O
آب در درجه حرارت معمولی مایعی است بی‌ بو، بی‌ مزه‌ و صاف‌ و مزه‌ آب‌ طبیعی‌ آشامیدنی‌ از گازها و نمک‌ های‌ حل‌ شده‌ ناشی‌ می شود. در آب به‌ غیر از گازها و نمک‌ ها، مواد معلق‌ نیز می‌ باشد که نوع‌ این‌ مواد اضافی‌ و مقدار آن‌ در آب‌ تحت‌ عنوان‌ کیفیت‌ آب‌ مورد مطالعه‌ قرار می‌گیرد. در توسعه‌ منابع‌ آب‌ به‌ غیر از کمیت‌ به‌ کیفیت‌ نیز باید اهمیت‌ داده‌ شود. بنابر این آب باید از نظر کیفیت نیز مورد تجزیه تحلیل قرار گیرد.

تجزیه و تحلیل آب شامل موارد زیر است(وقت گیر و پرهزینه)

  1. فیزیکی‌
  2. شیمیایی‌
  3. بیولوژیکی‌ (باکتری ها، ویروس ها، پروتوزا ها و کرم های انگلی)
  4. اکولوژیکی‌ (چرخه آب در طبیعت و روابط اجزاء آن با موجودات زنده و غیر زنده)

مواردی در زمینه نمونه برداری

  1. نحوه ی نمونه برداری
  2. زمان نمونه برداری
  3. ظروف و حجم ظروف نمونه برداری
  4. عناصر مورد آزمایش
  5. صحت نمونه برداری

تجزیه فیزیکی:
۱ـ درجه‌ حرارت‌ :
۲- رنگ‌:
۳- مزه‌ و بو:
۴ـ مواد معلق‌:
۵ـ تیرگی‌ (کدر بودن‌):

۱- درجه‌ حرارت‌ :
درجه‌ حرارت‌ آب‌ منابع‌ سطحی‌ و چاههای‌ کم‌ عمق‌ نسبت‌ به‌ فصول‌ سال‌ در حال‌ تغییر است‌. بطوری که‌ درجه‌ حرارت‌ آب‌ چاههای‌ عمیق‌ بالاست‌ و تغییرات‌ زیادی‌ نشان‌ نمی‌ دهند و می‌ توان‌ گفت‌ تقریباً یک‌ عدد ثابتی‌ دارند. درجه‌ حرارت‌ آب‌ با ترمومتر اندازه‌ گیری‌ می‌ شود که‌ اگر زیر c ° ۱۰ باشد علف های‌ هرز خوب‌ رشد نمی‌ کنند ولی‌ اگر بین‌ ۱۵-۱۰ درجه ‌سانتی‌ گراد باشد رشد گیاهان‌ بیشتر می‌ شود. حداکثر رشد گیاهان‌ در ۱۵ درجه‌ سانتی‌ گراد گزارش‌ شده‌ است‌. تحقیقی‌ که ‌در این‌ مورد انجام‌ گرفته‌ نشان‌ داده‌ که‌ در صورت‌ ۳۲ درجه‌ سانتی‌ گراد بودن‌ حرارت‌ آب‌ آبیاری‌، گیاه‌ توت‌ فرنگی‌ لطمه‌ می بیند‌. بطور کلی‌ درجه‌ حرارت‌ آب‌ در آبیاری‌ مشکلی‌ ایجاد نمی‌ کند، زیرا در هنگام‌ جریان‌ در کانالها و یا ذخیره‌ در سد ها ویا مخازن دیگر به‌ حرارت‌ اپتیمم‌ خود می‌ رسد. فقط‌ در آبیاری های‌ اولیه‌ برای‌ رشد بذر ها درجه‌ حرارت‌ آب‌ اهمیت‌ دارد.

۲- رنگ‌:
رنگ‌ آبها یا از وجود مواد آلی‌ و یا از وجود املاح‌ (مانند ترکیبات‌ آهن‌ و منگنز) ناشی‌ می‌ شود. از طرف‌ دیگر رنگ‌ آبها ازمواد معلق‌ در آن‌ نیز ناشی‌ می‌ گردد. رنگ‌ آب‌ نسبت‌ به‌ محلول‌ استاندارد و یا شیشه‌ استاندارد اندازه‌ گیری‌ می‌ شود. رنگ‌ آب‌ در بخش‌ آبیاری‌ اهمیت‌ زیادی‌ ندارد فقط‌ از نظر آب‌ آشامیدنی‌ حائز اهمیت‌ است‌ که‌ نباید رنگی‌ باشد. ترکیبات‌ آهن‌ در آب‌، رنگ‌ قهوه‌ ای‌ متمایل‌ به‌ قرمز و ترکیبات‌ منگنز رنگ‌ قهوه‌ ای‌ متمایل‌ به‌ سیاه‌ ایجاد می‌ کند. زردی‌ آب‌ ناشی‌ از وجود مواد آلی ‌است‌ که‌ از پوسیدگی‌ گیاهان‌ ایجاد می‌ شود. رنگ‌ آب‌ در گزارشات‌ آب‌ آبیاری‌ ذکر نمی‌ شود.

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 70

فرمت فایل: پاورپوینت