دانلود مقاله بررسی ماهیت لعاب و انواع آن

دانلود مقاله بررسی ماهیت لعاب و انواع آن

بررسی ماهیت لعاب و انواع آن
لعاب
پوشش‌های سرامیکی از لایه‌های نازک شیشه که سطح کاشی‌ها را می‌پوشانند. ساخته شده اند. این پوشش با پاشیدن محلول سوسپانسیون بدست آمده از خرد کردن قریب‌ها با آب و سایر ترکیبات مربوط. بر روی بدنه سرامیک که به صورت بیسکویت درآمده یا فقط خشک شده به کار برده می‌شود.
تعریفی که از لعاب و فریب توسط Emiliani در TECNOLOGIA DEI PROCESSI CERAMICI بیان شده است. به شرح زیر می‌باشد:

فریب‌ها یا لعاب:
به پوشش‌های ترانسپارنت انواع کاشی با ظروف سرامیکی فاینس (تزئینی) لعاب خورده و نیز ارتن ور آهکی مربوط می‌شود. نوع خاصی از لعاب که (فریت ترانسپارنت) نامیده می‌شود. به صورت لایه‌های نازک برای تزیین رو لعابی به کار می‌رود تا به کاشی و ظروف سرامیکی تزنینی ماجولیکا، درخشندگی بیشتری بدهد.
لعاب‌ها: این اصطلاح به کلیه پوشش‌های بسیار اوپک، کدر (opaque) شیشه ای اطلاق می‌شود. نوع خاصی آن لعابی است که (ماجولیکا) نام دارد و به صورت لایه‌های نسبتا ضخیم بر روی بیسکویت Faenza به کار می‌رود تا به محصول نهایی، ظاهری سفید و درخشان بدهد. کدری لعاب با وارد کردن یک اوپک کننده سیلیکات زیرکونیم، اکسید قلع، اکسید تیتان یم به درون ترکیب، پخش و سرد کردن با ریختن داخل آب حاصل می‌شود.

فهرست مطالب
لعاب ۱
-فریب‌ها یا لعاب: ۱
مکانسیم تشکیل شیشه و فرمولاسیون ۲
مواد خام و تاثیر آن بر خصوصیات لعاب ۸
A سیلیس (وزن مولکولی ۶۰٫۱=sio2) 8
B- انیدریدبوریک (وزن ملکولی ۶۹٫۶=B2O3) 8
C- اکسید سرب (وزن مولکولی ۲۲۳٫۲=pbo) 9
D- مواد قلیایی (وزن مولکولی ۹۴٫۲=K2O 10
E – اکسید کلسیم (وزن مولکولی ۵۶٫۱=CaO) 11
F- اکسید آلومینیوم (وزن مولکولی ۱۰۱٫۹۴=Al2O3 ) 11
G- اکسید باریم (وزن مولکولی ۱۵۳٫۴=BaO) 12
H-اکسید منیزیوم (وزن مولکولی ۴۰٫۳=Mgo) 13
اکسید روی (وزن مولکولی ۸۱٫۴=ZnO) 13
L- اکسید تیتانیم (وزن مولکولی ۸۰٫۱=TiO2) 14
M – اکسید قلع- (وزن مولکولی ۱۵۰٫۷=SnO2) 15
N- زیرکونیم ۱۵
انواع اصلی فریت ۱۷
فریت‌های شفاف یا ترانسپارنت براق و ویسکوز (معمولا (فریت ترانسپارنت) نامیده می‌شود) ۱۷
فریت‌های ترانسپارنت براق با قابلیت ذوب متوسط ۱۸
مواد کمک ذوب یا flux (سرب دار و بدون سرب) ۱۹
مواد کمک ذوب واکنش گر ۲۰
فریت‌ها مات ۲۱
فریت دارای ترکیب رنگی ۲۲
لعاب‌های سفید براق ۲۳
لعاب‌های مات ۲۳
لعابهای مرمرین ۲۴
لعاب‌های موم مانند و براق ۲۵
لعاب‌های کریستالین ۲۵
لعاب نگه دار (لعاب فلزی با لکه‌های رنگی متفاوت از رنگ لعاب که بطور یکنواخت در تمام سطح جسم پخش شده است) ۲۵
لعاب‌های زمخت ۲۶
آوانتورین ۲۶
زیر لعابی ۲۶
انگوب‌ها ۲۶
خصوصیات و موارد استفاده لعاب‌ها ۲۷
فرمولاسیون لعاب بر طبق تکنولوژی تولید و ساخت کاشی ۲۹

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 36

فرمت فایل: WORD