پاورپوینت تغذیه در دوران رشد

پاورپوینت تغذیه در دوران رشد

پاورپوینت تغذیه در دوران رشد

تغذیه مناسب
– پایه و اساس عملکرد جسمانی را تشکیل می دهد
– تأمین کنندۀ عناصر ضروری برای تشکیل بافت جدید و ترمیم یاخته های موجود
– در آمادگی جسمانی نقش مؤثری دارد

طرح کلی دستورالعمل های تغذیه ای برای نوجوانان
۱ – تخمین کل نیازهای انرژی روزانه ( شامل: نیازهای انژی دوران رشد، فعالیت فیزیکی، BMR و TEF)
۲- توجه به رعایت هرم غذایی و توصیه های خاص دورران رشد در تأمین کالری مورد نیاز
۳- تاکید براهمیت آب و مایعات مصرفی
۴- گوشزد نمودن اهمیت استراحت و خواب کافی
۵- معرفی جایگزین های غذایی ارزشمند بجای تنقلات کم ارزش

نیازهای انرژی خاص دوران رشد

در دوران رشد به دلیل فعالیت هورمون رشد متابولیسم سلولی تحریک می شود و این امر افزایش ۱۵ تا۲۰ درصدی BMRرا در پی خواهد داشت. بنا براین افزایش میزان سوخت و ساز باید به میزان متابولیسم پایه اضافه شود. در برخی منابع نیز آمده است: (به ازای هر پوند وزن در سنین ۷-۹ سال،۴۰ کیلوکالری اضافه تر، ۱۰-۱۲ سال ، ۳۲ کیلوکالری اضافه تر و ۱۳-۱۵سال ، ۳۰کیلو کالری اضافه تردر نظر گرفته شود.)

چهار گروه غذای اصلی
– شیر
– گوشت
– میوه ها و سبزیجات
– غلات

موادغذایی
– الف. انرژی زا
– کربوهیدرات
– پروتئین
– چربی
– ب. غیرانرژی زا
– آب
– ویتامین ها
– مواد معدنی

کربوهیدرات

– منوساکارید(قند ساده): گلوکز، فروکتوز
– دی ساکارید(دو قندی ها): قند معمولی
– پلی ساکارید(چند قندی ها): نشاسته، گلیکوژن
– ۴ کیلوکالری انرژی در هر گرم

چربی

– اشباع
– تخم مرغ، گوشت، ماهی، روغن نخل، روغن نارگیل
– غیر اشباع
– روغن های گیاهی، زیتون، روغن آفتابگردان، دانه سویا، ذرت، روغن بادام زمینی، ماهی آب های سرد
– ۹ کیلوکالری انرژی در هر گرم

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 27

فرمت فایل: پاورپوینت