کلیات تغذیه ورزشکاران
بخشی از مقاله و پاورپوینت
مروری بر اصول تغذیه و رژیم غذایی ورزشکاران
انرژی مورد نیاز بازای هر ساعت از فعالیت های مختلف
فعالیت سبک ۱۰۰ kcal
فعالیت متوسط ۱۰۰-۳۰۰ kcal
فعالیت سنگین >500 kcal
کیفیت رژیم غذایی برای بهترین نتیجه ورزشی
انرژی حاصل از پروتئین ها ۱۲-۱۵%
انرژی حاصل از چربی ها ۳۰%
انرژی حاصل از کربوئیدرات ها ۵۵%
کیفیت رژیم غذایی برای بهترین نتیجه ورزشی
پروتئین حیوانی
۱٫۰ ³ —————
پروتئین گیاهی
دریافت انرژی از شکر
۱۰/۱ ³ ——————–
کل انرژی دریافتی
چربی غذاهای دریایی
۵/۲ ³ ———————
کل چربی دریافتی
(توجه: ۹% چربی اشباع شده، ۸-۷% چربیهای چند غیر اشباعی، ۱۳-۱۲% چربی یک غیر اشباعی)
چربی حیوانی (غیر دریایی)
۵/۳ ³ ———————-
کل چربی دریافتی
عوامل موثر بر فعالیت عضلانی
دریافت ناکافی انرژی
تغییرات کیفیت رژیم غذایی
مصرف زیاد غذا
تعداد غذاهای مصرف شده
تعادل بین تعداد غذاهای مصرفی و ارزش غذایی صبحانه
سیگار کشیدن
مصرف الکل
نوشابه های محرک
چرا انرژی حاصل از کربوئیدراتها نباید بیش از ۵۵% کل انرژی دریافتی باشد؟
سبب سوء جذب می شود
اشتها را کاهش می دهد
کمبود کلسیم
خطر اضافه وزن و چاقی
پوسیدگی دندان
مصرف زیاد قند موجب کمبود ویتامین B1
مصرف قند موجب هیپوگلیسمی هنگام ورزش