طرح توجیهی تولید پلاستوفوم

طرح توجیهی تولید پلاستوفوم

تولید پلاستوفوم

معرفی طرح توجیهی
موضوع طرح کسب کار: طرح توجیهی کارخانه تولید پلاستوفوم و پروژه کارآفرینی خط تولید پلاستوفوم
ظرفیت : ۶۰۰۰ تن در سال

بخشی از فهرست عناوین
– معرفی کامل محصول
– روش و فرآیند تولید
– ابزار و مواد مورد نیاز
– محاسبه هزینه ها و جداول مربوطه
– ابعاد اقتصادی طرح
– نیروی انسانی مورد نیاز

پلی استایرن در رابر اکسید کننده های قوی ناپایدار است و در اکثر حلالهای آلی بجز هیدروکربن های آلیفاتیک و الکل ها حل میشود. مواد حاصل از اشتعال پلی استایرن برای چشم بسیار مضر است.

ساختمان پلیاستایرن Polystyrene عاری از گروه هائی با خواص قطبی است، بدین جهت این پلاستیک بصورت یک عایق الکتریسیته عمل مینماید. این کیفیت با تغییر درجه حرارت و فرکانس کاهش نمییابد. به دلیل غیر قطبی بودن پلیاستایرن، این ماده در مقابل محلولهای رقیق اسیدی و بازی بخوبی مقاومت می نماید. ولی در مقابل حلالهای کلرینه و حلقوی آسیبپذیر است.

اشیاء ساخته شده از پلیاستایرن در مدتی محدود تا ٩٠ درجه سانتیگراد بدون تغییر شکل باقی میمانند، ولی چنانچه حرارت برای مدتی طولانی وارد شود نبایستی از ٨۵-٨٠ درجه تجاوز نمود، بدین جهت میتوان از آن بعنوان ظروف حمل مایعات گرم استفاده نمود. پلی استایرن در مقابل حرارت مستقیم و بالا قابل اشتعال بوده و در برخی کاربردها بایستی مواد ضد اشتعال به آن افزوده گردد.

از لحاظ بهداشتی پلی استایرن یک از بی ضررترین پلاستیک ها بشمار میرود. مضافاً نظر با اینکه پلیمر استایرن از خلوص زیادی برخوردار بوده و حاوی مقدار ناچیزی مونومر استایرن و اتیل بنزن میباشد، ظروف و بسته بندی پلی استایرن برای مواد غذائی کاملاً مورد تائید قرار گرفته است.

انواع پلی استایرن

پلی استایرن ها در کل به چهار دسته تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها کاربرد های خاص خود را دارند:

  • GPPS یا پلی استایرن معمولی
  • HIPS یا پلی استایرن مقاوم
  • EPS یا پلی استایرن انبساطی
  • XPS یا پلی استایرن اکسترود شده

موارد مصرف و کاربرد پلاستوفوم

پلی استایرن از رزینهای ترموپلاستیکی است که به خاطر قیمـت نـسبی پـایین و شـکل دهـی آسـان، محصولات آن در بسیاری از زمینه ها به کار میرود. از جمله موارد مصرف پلی استایرن میتوان به کـاربرد آن در ساخت ظروف یکبار مصرف، بسته بندی مواد، اسـباب بـازی و ظـروف آشـپزخانه اشـاره کـرد. ایـن مـاده همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد زیادی دارد.

میزان و زمینه مصرف پلی استایرن جهان در زمینه های مختلف
نوع مصرف درصد مصرف
مواد بسته بندی ۳۴%
ساخت وسایل پر مصرف ۱۲%
صنایع الکترونیک ۹%
ساختمان سازی،مبلمان و وسایل خانه ۱۵%
موارد دیگر ۳۰%

موارد مصرف پلی استایرن در زمینه های مختلف به قرار زیر است:

  1. مواد بسته بندی و ظروف یکبار مصرف
    پلی استایرن در ساخت وسایلی که برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود، بخصوص ظروف یکبار مصرف کاربردهای زیادی دارد.پلاستوفوم ها با توجه به وجود سلول های نامنظم هوا در ساختمان آنها، بسیار شکیل بوده و یکی از بهترین ضربه گیرها محسوب میشوند. به علت قابلیت بالای جذب ضربه این فوم، وسایلی مانند شیشه ها و بلور آلات ترد و شکننده، کریستال ها، لوازم و دستگاههای صوتی و تصویری، تلویزیون، ویدئو، پرینتر، دوربین های عکاسی و فیلمبرداری و قطعات دقیق صنعتی در بسته های پلاستوفوم بسته بندی می شوند.کاربرد پلاستوفوم در بسته بندیعلاوه بر موارد ذکر شده به دلیل داشتن خواص مطلوب، در صادرات میوه هایی که قابل بسته بندی با این فوم هستند از جمله: پرتقال، نارنگی، لیمو، انگور، سیب،گلابی، به، هلو، کیوی، خربزه و هندوانه جهت بسته بندی از پلاستوفوم استفاده می شود.

    بسته بندی میوه جات

  2. ساخت وسایل پرمصرف
    در این بخش از پلی استایرن در ساخت وسایل پرمصرف آزمایشگاههای موسسات تحقیقاتی پزشکی و داروسازی مانند لوازم کشت بافتهای زنده برای مطالعات میکروسکوپی، همچنین برای ساخت وسایل ورزشی و تفریحی مثل لوازم ماهیگیری و وسایل منزل استفاده های زیادی می شود. لازم به ذکر است که عمده قطعات تهیه شده در این بخش به روش قالبگیری تزریقی تهیه میشوند.

    کاربرد پلاستوفوم در بسته بندی دارو

  3. ساختمان سازی و وسایل خانه
    در ساختمان سازی از پلی استایرن عمدتاً برای ساخت قطعات در و پنجره استفاده میشود. عمده پلی استایرنی که در این بخش مصرف میشود به صورت ورقه است و با روشهای تزریقی شکل دهی میشود. در این بخش پلی استایرن مصرفی غالبا از نوع پلی استایرن قابل انبساط است. لازم به ذکر است که قیمت ورقه های پلی استایرن تولیدی متأثر از عواملی مثل میزان جذب رطوبت، دانسیته ورقه ها و شرایط نصب است.

    کاربرد پلاستوفوم در ساختمان سازی

اهمیت استراتژیکی پلاستوفوم

پلاستوفوم ها دارای اهمیت فوق العاده ای در دنیای امروز هستند، بدین معنی که این محصول با توجه به اهمیت بسته بندی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. همچنین این محصول با توجه به اینکه سبک می باشد از این حیث نیز برای بسته بندی مناسب تر از بقیه محصولات مشابه مورد استفاده در بسته بندی می باشد.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده پلاستوفوم

پلاستوفوم در فرآیند کاملاً فیزیکی تولید می شود و محصولی سبک است. از اینرو، واحدهای صنعتی در مناطقی احداث می شوند که به مراکز مصرف نزدیک باشند. به همین دلیل، واردات و صادرات برای این محصول صورت نمیگیرد. همچنین، آمار دقیقی در خصوص ظرفیت، تولید و مصرف پلاستوفوم در مناطق مختلف جهان وجود ندارد. بر پایه اطلاعات موجود برای پلی استایرن انبساطی تنها میتوان روند رو به رشدی را برای کاربرد این محصول در صنایع مختلف خصوصا صنعت بسته بندی متصور دانست.

اکثر کشورهای تولید کننده پلی استایرن انبساطی، تولید کننده این محصول نیز می باشند. کشورهای بزرگ تولید کننده پلی استایرن عبارتند از : آمریکا، چین، آلمان، فرانسه، کره جنوبی، سنگاپور و ژاپن.

در این کشورها به میزان نیاز پلی استایرن انبساطی تبدیل به پلاستوفوم میشود. آمار دقیقی در دست نیست ولی حدود ٢٠ %پلی استایرن انبساطی برای تولید پلاستوفوم استفاده میشود که حدود ۵٠٠ هزار تن در سال می باشد.

موضوع طرح کارآفرینی : خط تولید پلاستوفوم
ظرفیت تولید : ۶۰۰۰ تن در سال

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 22

فرمت فایل: PDF