پاورپوینت مقایسه رفتار سدهای خاکی و بتونی در مقابل زلزله

پاورپوینت مقایسه رفتار سدهای خاکی و بتونی در مقابل زلزله

سدهای خاکی و بتونی در برابر زلزله رفتارهای مختلفی از خود نشان می‌دهند. سد بتنی به دلیل سختی بیشتر، در مقابل زلزله مقاومت بهتری نسبت به سدهای خاکی دارد. این به معنای آن است که سد بتنی در مقابل زلزله بهتر عمل می‌کند.

همچنین، سد بتنی در اثر زلزله دوران کمتری دارد و مقاومت بیشتری نسبت به فشار آب داخل حفره دارد. در سدهای خاکی، نفوذ آب به داخل سد ممکن است باعث شکستگی سد شود. اما در سدهای بتنی، خطر نفوذ آب کمتر است.

در کل، سدهای بتنی به دلیل سختی و مقاومت بیشتر در مقابل زلزله، مزایای بیشتری نسبت به سدهای خاکی دارند. اما برای ساخت سدهای بتنی، نیاز به سرمایه‌ گذاری بیشتری دارد و برای پیاده‌ سازی آن‌ها، نیاز به تخصص و تکنولوژی بالاتری است. در نتیجه، بسته به شرایط محیطی و مالی، سد خاکی و یا بتنی باید برای هر موقعیتی به دقت انتخاب شود.

تفاوت و فرق سد خاکی و بتنی

تفاوت و فرق سد خاکی و بتنی

چکیده
فلات ایران از نظر لرزه خیزی بسیار پیچیده بوده و هر 5 سال یک زلزله مخرب در کشورمان رخ می دهد . لذا برای دستیابی به لرزه خیزی یک گستره، سه دسته داده های دیرینه زلزله شناسی، تاریخی و دستگاهی باید مورد استفاده قرار گیرند.

قبل از طراحی و ارزیابی لرزه ای سازه ها لازم است که عواملی از قبیل لرزه زمین ساخت گستره طرح Seismotectonic انتخاب زمین لرزه برای سطوح مختلف طراحی، برآورد صحیح پارامترهای لرزه ای و انتخاب پارامترهای لرزه ای مد نظر قرار گیرند.

مزایا و محاسن سدهای خاکی و بتنی

مزایا و محاسن سدهای خاکی و بتنی

مقدمه
زمین لرزه ها معمولاً بر اثر عبور امواج لرزه ای از محدوده ای در پوسته زمین که حرکت گسل ها از آنجا سرچشمه می گیرد. ایجاد م یگردند و به دنبال هر زمین لرزه متوسط تا بزرگ خسارات عمد های به روستاها، شهرها و دیگر سازه های مهم وارد شده و هزاران نفر نیز جان خود را از دست میدهند.

مسأله گسلش در محدوده سدها، همواره از جنبه های مختلف مد نظر مهندسین طراح بوده و بررسی های متعددی در این زمینه صورت گرفته است . صدها سد کوچک و بزرگ در نقاط مختلف جهان در معرض تکانهای شدید زمین و احیانا جابجایی مستقیم در امتداد گسل ها در محدوده ساختگاه قرار گرفته و طیف وسیعی از پاسخ ها، از شکست کامل تا رفتار بسیا رمقاوم از آنها مشاهده شده است.

در آنالیز خطر زمین لرزه باید کلیه منابع لرزه ای از جمله گسلها ( نقطه ای، خطی، ناحیه ای، صفحات شیب دار لرزه ای و منابع ناحیه زمینه) را مدل نمود و در محاسبات مد نظر قرار داد.

منابع نقطه ای، خطی، و ناحیه ای کمابیش در اکثر نقاط ایران یافت می شوند ولی منابع صفحات شیب دار در بعضی ا زمنابع مثل مکران و منابع ناحیه زمینه در منطقه زاگرس یافت میشوند.

فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
عوامل مؤثر در انتخاب پارامترهای لرزه ای در سدهای بتونی
طرح دینامیکی سدهای خاکی و اثر زلزله بر آنها
مطالعات موردی با تأکید بر اهمیت گسلها
نتیجه گیری
منابع

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 25

فرمت فایل: پاورپوینت