پاورپوینت یونجه 18 اسلاید

پاورپوینت یونجه 18 اسلاید

گیاه یونجه

بخشی از پاورپوینت یونجه
ظاهراً ارزش یافتن گیاهان علوفه ای همزمان بااهلی کردن حیوانات وحشی بوده است. هرچه بشر بیشتر به فراورده های دامی احتیاج پیدا می کرد اهمیت اقتصادی نباتات علوفه ای بارزتر می شد. تا آنجا که این بخش امروز در زراعت اساسی ترین قسمت ها را تشکیل میدهد. و شناسائی آن همانطور که گفته شد با استفاده از حیوانات شروع می شود.

تاریخ کشت یونجه به دوران مادها و هخامنشی ها می رسد. این علوفه در موقع حمله خشایار شاه از ایران به یونان برده شد و از آنجا به ایتالیا و بالاخره سایر کشورهای اروپایی منتقل گردید.

یونجه در دوره سلسله مادها جزو علوفه اسب محسوب می شد. بهمین جهت ریشه گیاه شناسی آن Hema media که به معنی مادها می باشد .

یونجه معمولی یا medicago sativy مناطق گرم را ترجیح می دهد و کشت آن از خاک های مناسب بهترین عملکرد را دارد. در صورتی که از زمین های شنی و هوای سرد محصول مناسبی نمی دهد.

انواع یونجه

انواع یونجه ایران

  1. یونجه بغدادی : این یونجه مخصوص نواحی گرمسیر است. که در نواحی جنوب ایران و استان خوزستان کشت و کار می شود.
  2. یونجه همدانی: برتری این نوع به سایر یونجه های ایرانی مقاومت زیاد به زمستان و مناطق سرد است. در اتفاعات زیاد یعنی بیشتر در حوالی همدان و استان کردستان کشت می شود.
  3. یونجه یزدی: این یونجه مخصوص نواحی گرمسیر است. که به علت خوبی جنس و زیادی عملکرد مورد توجه است. این یونجه به خلاف یونجه همدانی که مخصوص نواحی سرد سیر و یونجه بغدادی که مخصوص نواحی گرمسیر است. یونجه یزدی مخصوص نواحی معتدل است و بدون زمستان های سخت.
  4. یونجه بمی : یونجه بمی برخلاف دورقم فوق (همدانی – یزدی) مانند یونجه بغدادی مخصوص نواحی حاره یا گرم است. شاخ و برگ آن زیاد و حد آن حد واسط یزدی و بمی است.

خواص گیاه شناسی یونجه

یونجه گیاهی است چند ساله با ریشه مستقیم و عمیق و ضخیم که از آن تعداد زیادی انشعابات یاجانی پدید می آید . غده های باکتری در یونجه در روی ریشه های ظریف بطور منفرد قرار گرفته و شکل استوانه ای شکل و باریک و نازک دارد . ساقه یونجه در نزدیک سطح زمین تولید انشعابات زیادی نموده که به مرور زمان چوبی و ضخیم شده است. و به یک طوقه تبدیل می گردد.

خواص گیاه شناسی یونجه

و بعد ها از این محل ساقه های کوتاه منشعب و ضخیم تولید می گردند. که تبدیل به ساقه های بلند و اصلی یونجه می شود. تعداد ساقه های یونجه بین ۵ تا ۲۵ عدد می باشد. که از طوقه خارج شده و از هرساقه به ساقه دیگری بعد از چیدن یا رسیدن تولید می گردد. بعد از گذشت چند سال از ریشه یونجه طوقه یونجه به صورت توده انبوهی در می آید. که در سطح زمین و یا در زیر خاک دفن می گردد.

ساقه های هوائی که مردم از محل طوقه یونجه در آید می گردد ساقه هایی است. دارای رنگ سبز پوشیده از کرک های نرم بوده که هر کدام تولید انشعابات کوتاهی در محور اولیه برگ می نماید.

خواص دارویی گیاه یونجه چیست

همه چیز درباره گیاه یونجه

ارتفاع این ساقه به بیش از یک متر می رسد. ساقه های سبز هوائی یونجه دارای مغز زیادی بوده و ارزش غذائی آن زیاد و قابل توجه است.

درروی ساقه های یونجه برگهای 3 برگچه ای به صورت متناوب در روی دمبرگ باریک و شیار دار که پوشیده از کرکهای نرم می باشد. قرار گرفته و قاعده هر برگ بوسیله دو گوشواره بزرگ و نوکدار احاطه شده است. از قاعده دمبرگ گوشوارک ها به هم پیوسته است .

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 18

فرمت فایل: پاورپوینت